Een kennismaking met de broker Lynx

In het jaar 2006 werd in Amsterdam de Nederlandse broker Lynx opgericht. Het beleggingsplatform waarover ze beschikt wordt inmiddels gebruikt door meer dan 60.000 klanten uit verschillende landen. Dit platform zorgt ervoor dat de belegger toegang krijgt tot zomaar even meer dan 100 verschillende beurzen verspreid over 31 landen. Wanneer je ervoor kiest om klant te worden van deze broker zal je eveneens de beschikking krijgen over het MetaTrader evenals het NinjaTrader platform. Dergelijke rekeningen openen is mogelijk vanaf een bedrag van ten minste 3.000 euro. Vervolgens krijg je direct toegang tot alle mogelijkheden die deze broker aanbiedt op vlak van handelen, analyseren evenals het opdoen van kennis met betrekking tot de beleggerswereld. Wil jij graag meer ontdekken over deze broker? Dan moet je zeker even snel verder lezen! 

Welke mogelijkheden biedt Lynx aan beleggers?

Het eerste waar je naar zal willen kijken wanneer je ervoor kiest om je aan te melden bij een broker is het aanbod aan mogelijkheden waarover ze beschikt. In eerste instantie geldt voor veel nieuwe beleggers vaak dat ze vermoeden dat de mogelijkheden bij de verschillende brokers doorgaans enigszins hetzelfde zijn. Dat is echter niet juist. Een belangrijke vraag die tegenwoordig bijvoorbeeld kan worden gesteld is of Lynx ook cryptovaluta’s aanbiedt. Dat is niet het geval op moment van schrijven. Enkele beleggingsproducten die wel worden aangeboden door deze broker zijn:

 • Aandelen;
 • Futures; 
 • ETF’s;
 • Obligaties;
 • Turbo’s;

Het ruime aanbod aan beleggingsproducten zorgt ervoor dat heel wat mensen er met plezier voor kiezen om gebruik te maken van de diensten waar deze broker over beschikt. Dit gezegd hebbende moet er uiteraard naar meer worden gekeken dan enkel en alleen het aanbod met beleggingsproducten. Hoe staat het bijvoorbeeld met de kosten van deze broker? 

Welke kosten brengt Lynx in rekening?

Voor elke broker (en dus ook voor Lynx) geldt dat ze bepaalde kosten in rekening moet brengen om haar bestaansrecht te kunnen verzekeren. Wanneer we hier dieper op ingaan zien we dat het met de kosten van deze broker best goed meevalt. Enkele kosten waar je op moment van schrijven rekening mee moet houden zijn de volgende: 

 • Valuta kosten van 0,04 procent op USD transacties; 
 • Transactiekosten van tussen de 0,06 en 0,14 procent per transactie; 
 • Opties op Nederlandse aandelen kosten 0,79 euro per contract; 
 • Er is sprake van een spread van 0,09 procent met een minimum van 6 euro;

Naast bovenstaande kosten is het mogelijk om bij Lynx ook te kiezen voor het volgen van live koersinformatie. Wanneer je deze keuze maakt dien je er rekening mee te houden dat hier een extra kostprijs aan verbonden is. Deze kost bedraagt 3 euro per maand. Let wel, deze informatie wordt door de broker gratis beschikbaar gesteld voor verschillende landen. Het gaat hierbij dan onder meer om Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Over welke analysemogelijkheden beschik je bij Lynx?

Last but not least kan het ook de moeite waard zijn om je even te verdiepen in de analysemogelijkheden die worden aangeboden door Lynx. Dat zijn er best wel wat. Op dit vlak kan je onder meer denken aan de mogelijkheden zoals hieronder omschreven:

 • Online opleidingen;
 • Technische analyses; 
 • Rapporten van analisten;
 • Een schaduwportefeuille;
 • Selectietools;

Ben jij iemand die niet zozeer bezig is met beleggen voor de lange termijn, maar wil je graag handelen? In dat geval is het mogelijks de moeite waard om een zogenaamde stop loss in te stellen. Deze voorkomt dat je bij het behalen van een mogelijke winst terug alles verliest en zelfs in het rood duikt. In ieder geval mag het duidelijk zijn, de broker Lynx heeft je zeer veel moois te bieden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.