Begin met de MVK opleiding om een veiligheidskundige te worden

Wil jij graag de persoon binnen een bedrijf of organisatie worden die alles van veiligheid weet? Wil je alle risico’s op de werkvloer in kaart brengen? Wil je alle mogelijke gevaren en risico’s herkennen tijdens werkzaamheden? Een veiligheidskundige is van essentieel belang binnen een bedrijf of organisatie. Wil je graag een veiligheidskundige worden? Doe dit dan met behulp van een veiligheidskundige opleiding!

Wat is een veiligheidskundige?

Een veiligheidskundige is de persoon binnen een bedrijf of organisatie die de veilige en veilige situaties in kaart brengt. De veiligheidskundige heeft inzicht in alle mogelijke gevaren en risico’s die kunnen voorkomen op de werkvloer of tijdens bepaalde werkzaamheden. Door deze risico’s goed in te schatten en in kaart te brengen, kan er vervolgens besloten worden over de juiste maatregelen om zo alle mogelijke gevaren in de toekomst te verkleinen of vermijden.

Drie verschillende veiligheidskundige opleidingen

Er bestaan drie verschillende veiligheidskundige opleidingen op drie verschillende niveaus met de daarbij behorende eisen.

BVK Opleiding

De Basis Veiligheidskunde Opleiding is bedoeld voor mensen die vooraf een VCA cursus succesvol hebben afgerond. Deze cursus duurt slechts één dag en de BVK Opleiding duurt vervolgens 6 dagen. Deze opleiding is ideaal voor mensen die meer willen leren over de veiligheid binnen een organisatie of bedrijf. Zo kun je meer bijdragen aan een veilige werkomgeving.

MVK Opleiding

De Middelbaar Veiligheidskunde Opleiding is geschikt voor mensen die een MBO opleiding succesvol hebben afgerond. De verdere eisen voor deze opleiding zijn dat je de BVK opleiding succesvol moet hebben afgerond en enige werkervaring hebt op het gebied van veiligheid op de werkvloer. Op deze opleiding leer je over de basisprincipes op het gebied van veiligheid in een bedrijf of organisatie. Daarnaast kom je te weten hoe je plannen omtrent veiligheid opstelt en hoe je ze vervolgens moet toepassen. De MVK opleiding duurt 14 dagen.

HVK Opleiding

De Hogere Veiligheids Opleiding is geschikt voor mensen met een afgeronde technische HBO of WO opleiding. Als je vorige opleiding niet technisch was, moet je kunnen aantonen dat je een succesvolle MVK Opleiding hebt afgerond. Op deze opleiding zul je je verder verdiepen op het gebied van veiligheid binnen een bedrijf of organisatie. Als kerndeskundige in de Arbowet biedt je ondersteuning aan alles omtrent veiligheid binnen je bedrijf of organisatie. Adviseer over en verklein of vermijd risico’s op de werkvloer. De HVK Opleiding duurt 40 dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.