Zo wordt jouw sollicitatie succesvol!

Een sollicitatiegesprek is al eng genoeg. Je bent vaak enorm zenuwachtig, je moet niet te bescheiden, maar ook niet te arrogant zijn en je wordt beoordeeld op je eerste indruk. Vaak hangt er ook best wel wat van dat gesprek af. Je droombaan bijvoorbeeld! Voor starters op de arbeidsmarkt zijn sollicitatieprocedures vaak ellendige procedures waar veel mensen moedeloos van worden. Om er toch voor te zorgen dat het zoeken naar een baan geen fulltime baan wordt, kun je deze tips zeker even in beschouwing nemen. Hopelijk wordt je sollicitatie hiermee een succes! 

Verdiep je goed in het bedrijf

Dit klinkt misschien heel logisch, maar toch doen veel mensen dit niet. Informatie over het desbetreffende bedrijf kun je vaak wel vinden op de website van het bedrijf zelf, maar ook bijvoorbeeld door middel van ervaringen van eerdere werknemers. Zorg er in ieder geval voor dat je weet wat de visie van het bedrijf is en wat ze zoeken in hun werknemers. Kijk ook goed naar de ambities van het bedrijf en ga na of dit ook past bij je eigen ambities. Naast dat je je goed in het bedrijf moet verdiepen, is het ook belangrijk dat je je in je gesprekspartner verdiept. Dit kan al door even simpel de naam van je gesprekspartner te googelen. Kijk of jullie eventueel raakvlakken hebben op het gebied van persoonlijkheid en/of hobby’s en speel daarop in tijdens het gesprek!

Ken al je kernkwaliteiten 

Een sollicitatiegesprek is niet compleet als er niet gevraagd is naar wat jouw sterkste punten/kwaliteiten zijn. Zorg er dan dus ook voor dat je in ieder geval voorbereid bent op deze vragen! Zorg dat je weet waar je kwaliteiten liggen en dat je dit kunt onderbouwen met een voorbeeld dat je tegengekomen bent in de praktijk. Als je namelijk zegt dat iets een kwaliteit van jou is, dan heb je die kwaliteit vast ook al wel een keer in de praktijk moeten toepassen. Naast je kwaliteiten is het belangrijk dat je ook weet waar je valkuilen liggen. Iedereen heeft namelijk wel iets waar hij of zij minder goed in is. Frame dit van een zwaktepunt naar een verbeterpunt! Laat zien dat je gemotiveerd bent hieraan te werken. 

Bereid vragen voor

Zorg ervoor dat je geïnteresseerd en voorbereid overkomt door een aantal vragen voor te bereiden die je kan stellen gedurende of aan het einde van het gesprek. Zo laat je zien dat je je verdiept hebt en dat je betrokken bent geweest bij het gesprek. Dit komt alleen maar ten goede aan de indruk die je achterlaat! 

Voordat je kan beginnen met solliciteren, moet je de juiste vacatures vinden. Je kunt natuurlijk eindeloos door grote vacaturesites gaan scrollen, maar je kunt ook gaan voor vacatures op maat. Met Found2Day zoek je met behulp van kunstmatige intelligentie alleen naar de echte relevante vacatures. Scheelt je een hoop moeite en tijd! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.