Tijd besparen door slimmer te boekhouden

Ken je het gezegde werk niet harder, maar werk slimmer? Dit gaat zeker ook op voor de boekhouding. In dit artikel zullen we een aantal adviezen delen om te boekhouden op een slimmere manier met de technologieën en innovaties van 2019.

Allereerst, zouden we aanbevelen om vaarwel te zeggen tegen boekhouding met programma’s die daar eigenlijk niet voor ontwikkeld zijn denk aan een Word of aan een Excel of Kladblok wellicht zelfs.

Deze Microsoft programma’s zijn zeker handig en kennen hun plaats in het gereedschap arsenaal van een ondernemer, maar de boekhouding zelf doe je liever met een specialistisch programma.

Op dit moment zijn er een handvol programma’s in Nederland waaronder e-boekhouden en ook acumulus die echt constant aan het innoveren en verbeteren zijn en het zou zonde zijn om niet een graantje mee te kunnen pikken van deze stappen vooruit.

Professionele boekhouders zoals Zelfboekhouden.org raden aan om eens te kijken naar dit soort programma’s, ze bieden vrijwel allemaal een gratis proef abonnement aan, e-boekhouden biedt zelfs een proef abonnement aan gratis en vrijblijvend voor anderhalf jaar! Dat lijkt me wel genoeg tijd om te doorgronden of dit een goed programma is voor jou of niet.

De voordelen van deze programma’s op moment van schrijven is vooral de automatie tussen bepaalde processen. Bijvoorbeeld het programma kan via koppeling met je internet bankieren kijken of een bepaalde factuur al voldaan is.

Zo niet, dan kan het programma uit zichzelf een herinnering sturen. Een ander handig voordeel is dat men bonnetjes en facturen direct bij ontvangst kan scannen met een mobiel, en dat deze door het programma automatisch verwerkt worden (meer informatie).

Op die wijze hoef je nooit meer in de spreekwoordelijke schoenendoos op zoek te gaan naar bonnetjes en facturen maar heb je ze binnen een zucht gevonden met de slimme zoekfunctie van zo een programma. Kortom, te veel voordelen om op te noemen.


Leave a Reply

Your email address will not be published.