BHV is zeer divers

Mensen die de BHV cursus hebben gevolgd weten wat ze moeten doen als er zich een gevaarlijke situatie voordoet op de werkvloer. Daarbij kun je denken aan brand, een ongeluk of het plotseling onwel worden van een collega. Het verlenen van eerste hulp is namelijk aan de directe omstanders. Want er gaat meestal wel wat tijd overheen voordat gespecialiseerd medisch personeel of een andere hulpdienst ter plekke kan zijn.

Desondanks is de eerste fase na een ongeval cruciaal voor de kansen van het slachtoffer. Daarbij is het ook belangrijk dat de handelingen die je moet verrichten en de kennis die daarvoor nodig is vers in je geheugen staan. Daarom is het aangeraden dat alle cursisten een jaarlijkse BHV herhalingstraining volgen. Alles wordt bij zo’n herhalingscursus doorgenomen en er wordt weer veel aandacht besteed aan de praktijk. Er zijn variaties op kritieke situaties waarin geoefend wordt. Als je bekend met een breed scala aan verschillende toestanden en omstandigheden is de kans veel groter dat je kordaat en correct optreedt als dat echt nodig is.

Realistische trainingen in levensechte situaties

G4s vindt het belangrijk dat deelnemers een idee krijgen hoe een echte noodsituatie eruit ziet. Daarom zijn er speciale ruimtes ingericht die een dergelijke situatie zo realistisch mogelijk nabootsen. Hierbij kunnen onder andere acteurs worden ingezet die precies weten hoe ze de rol van een slachtoffer moeten spelen. Ook kan er door de realistische settingen geoefend worden met het blussen van branden.

Cursisten krijgen op die manier echt het gevoel dat ze zich in een kritieke situatie bevinden. Daardoor train je niet alleen de vaardigheden beter, maar is het ook belangrijk dat je je hoofd koel weet te houden. In elke noodsituatie is het namelijk cruciaal dat je helder blijft nadenken en de juiste handelingen uitvoert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.