Schadelijk gas is een vaak onzichtbaar gevaar

Verscheidene beroepsgroepen kunnen in aanraking komen met mogelijk schadelijk gas. Het probleem van gas is dat het niet altijd te detecteren is door de menselijke zintuigen. Er zijn natuurlijk schadelijke gassen die je kunt ruiken of zien.

Aan het standaard gas dat gebruikt wordt om te koken is zelfs een geur toegevoegd. Speciaal zodat je dan kunt ruiken dat het gas nog aanstaat of dat er sprake is van een gaslek. Hierdoor kun je op tijd reageren voordat het gas schade aanricht. Natuurlijk is dat alleen mogelijk omdat het gas wordt aangevoerd via het gasnetwerk. In alle andere gevallen zul je moeten beschikken over gasdetectie om te kunnen constateren dat er een gevaarlijk gas in de lucht hangt.

Werken met gevaarlijke gassen

Met beroepsgroepen waarbij je in aanraking kunt komen met gevaarlijke gassen is het verstandig om te beschikken over een solide gasdetectie systeem. Je kunt denken aan mensen die in mijnen werken of mensen die veel in aanraking komen met potentieel gevaarlijke, chemische gassen. Een accurate detector merkt eerder dat er sprake is van een gevaarlijk gas in de lucht dan het menselijk lichaam. Hierdoor heb je de kans om op tijd weg te komen als er sprake is van een levensbedreigend gas.

Controleer gasdetectie systemen regelmatig

Natuurlijk heb je alleen iets aan je gasdetector als deze daadwerkelijk werkt. Zorg er daarom altijd voor dat je de gasdetector controleert voor je hem gaat gebruiken. Het regelmatig checken van de batterijen kan er al toe leiden dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. In potentieel levensbedreigende situaties is het cruciaal dat beschermende apparatuur goed werkt. Helemaal omdat gas in veel gevallen onzichtbaar is en alleen door een detector waargenomen kan worden. Bij G4s is er een ruim aanbod van apparatuur voor gasdetectie te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.