Kennis = een betere en leukere baan

Als het op motiveren en coachen aankomst. Dan probeer ik mensen altijd te stimuleren om meer kennis tot zich te nemen. Kennis is een vorm van positiviteit waar je erg veel baat bij hebt. natuurlijk kun je heel veel kennis van een bepaald onderwerp hebben en hier je werk van maken. Maar tegenwoordig is alles uit te breiden en kun je makkelijker dan ooit je grenzen verleggen.

Meer kennis, is meer macht, meer macht is meer geld in de vorm van een leukere baan.

Of ga een stap verder en ga voor jezelf werken. Eigen baas is natuurlijk de droom van veel mensen. Het starten van je eigen bedrijf is met de komst van het internet voor de nieuwe generatie makkelijker dan ooit.

Maar juist voor het starten van een eigen bedrijf heb je de juiste kennis nodig. En als het op internet aankomt dan is er een grote kans, dat je dit niet op school hebt geleerd. Gelukkig zijn er dankzij het internet meer dan voldoende manieren om jezelf van nieuwe kennis te voorzien.

Net als met veel dingen, is ook het halen van een diploma of het volgen van een studie via het internet veel toegankelijker geworden. Tegenwoordig kun je via een thuisstudie overal leren, en nog belangrijker, je kunt leren wat je wilt. Dit brengt veel mogelijkheden en nieuwe kansen met zich mee voor veel mensen.

Leer iets nieuws met een thuisstudie.

Het kan zijn dat je ooit voor een beroepsopleiding hebt gekozen vanuit school. Maar nu je ouder bent, erachter bent gekomen dat dit niet is wat je wilt in het leven. Natuurlijk kunnen er tal van redenen zijn waarom je iets nieuws wilt leren. Denk aan een nieuwe taal, of een korte cursus.

Ook hobbymatig zijn er meer dan voldoende oplossingen om een cursus te volgen. Ook online cursussen en afstandsonderwijs om je eigen bedrijf te starten zijn niet meer weg te denken. Je moet het zien als het upgraden van jezelf naar een betere versie. We leren ons hele leven veel nieuwe dingen, bewust maar ook heel veel onbewust.

Upgrade jezelf.

Alle ervaringen die je meemaakt in het leven, neem je met je mee. En gebruik je op een zo positief mogelijk manier weer naarmate je ouder wordt. Wat dat betreft verander je als mens heel erg naarmate de jaren verstrijken.

Vooral wanneer je opzoek bent naar een andere baan. Is het raadzaam om jezelf te upgraden naar versie 2, 3, 4 of misschien wel 10. 😉 Afhankelijk van waar je staat in het leven natuurlijk. We zijn nooit te oud om te leren.

Met het leren van iets nieuws vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Het geeft ook aan dat je discipline hebt. Iets waar veel werkgevers veel waarde aan hechten. Dit zegt veel over je persoonlijkheid en dat je bereid bent om hard te werken.

Opleidingen via NHA.

Er zijn verschillende plekken waar je deze thuisstudies kunt volgen. Er zijn een aantal bekendere onderwijsinstellingen in Nederland die een compleet aanbod in cursussen en opleidingen hebben. NHA, De Nederlandse Handels Academie is hier een goed voorbeeld van.

Deze opleider heeft in alle categorieën cursussen. Je kunt er makkelijk een taalcursus volgen, een HBO opleiding volgen of je Bachelor halen. Kijk hier voor meer informatie over NHA.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.