Waarom werken in de bouw voldoening geeft

werken in de bouw

Op zoek naar de ideale baan? Veel mensen denk dan niet gelijk aan een beroep als bouwvakker. Dit wordt over het algemeen gezien als een zwaar beroep voor mannen en er wordt weinig status aan ontleend. Echter is niets minder waar. Lees nu waarom werken in de bouw voldoening geeft.

Je werkt met je handen en staat aan de basis van creatie

De mens is een creatief wezen dat graag zijn vingers in dingen steekt. We hebben onze armen niet voor niets, ze zijn er voor om te interacteren met de wereld om ons heen.

We willen dingen maken, dingen bouwen.

Hoeveel mensen zijn er niet doodongelukkig met hun kantoorbaan. De hele dag zitten ze achter een scherm en krijgen praktisch geen beweging. In de bouw daarentegen verwezenlijk je de essentie van wat het betekent om mens te zijn.

Je speelt met de bouwstenen van het universum en geeft zo de ultieme, haast goddelijke, betekenis aan het leven.

Je bent een noodzakelijk fundament van de samenleving

Vergelijk werken in de bouw eens met andere beroepen. Wat kunnen we hieruit herleiden? Wanneer we kijken naar de pyramide van Maslow zien we dat fysieke huisvesting een zeer fundamenteel aspect is van het menselijk leven.

Pas wanneer deze behoefte in vervulling is genomen kunnen we ons richten op meer abstracte factoren van het leven, laten we zeggen het opzetten van een winkel.

Daarom ben jij als bouwvakker een essentieel en zelfs belangrijker onderdeel van de maatschappij dan een bankdirecteur.

Jij voorziet in de mogelijkheid voor verdere ontplooiing van het menselijk bestaan. Zonder jou kan de soort niet overleven.

Zonder jou kon je deze tekst niet eens lezen omdat deze wordt getypt vanuit een hoge wolkenkrabber ergens in Rotterdam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.