Werken vanuit je luie stoel, droom of realiteit?

nieuw werken

Iedereen heeft er wel eens over gefantaseerd. Lekker thuis werken vanuit je luie stoel en helemaal zelf kunnen bepalen wanneer je gaat lunchen, wanneer je gaat sporten en wanneer je het mooi vind geweest voor de dag. We horen steeds vaker verhalen van ondernemers die vanuit hun eigen slaapkamer een werkelijk digitaal emperium hebben opgebouwd. Maar hoe doen zij dat? En is het wel echt mogelijk?

JOB Meets analyseert.

Wanneer we de laatste pakweg twintig jaar onder de loep nemen zien we dat met de opkomst van het internet er vele nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan voor het starten van je eigen bedrijf.

Kijken we naar grofweg de laatste tien jaar, dan zien we een sterk toenemend aantal werknemers dat vanuit huis werkt voor een bedrijf op baas. Met de huidige ontwikkelingen op het gebied van technologische adaptaties is dit namelijk geen droom meer.

Je moet dus voor jezelf eerst de keuze maken: Ga ik voor mezelf beginnen of wil ik dienst van iemand anders werken vanuit de door mij gewenste locatie?

Weet waar je aan toe bent

Alleen wanneer je voor jezelf begint heb je echt de mogelijkheid om volledig te kunnen bepalen wanneer je iets gaat doen, omdat je immers je eigen deadline maakt. Wanneer je vanuit huis gaat werken voor en bedrijf zul je nog steeds je taken moeten verrichten en ben je daarom nog steeds gebonden aan zekere externe regels.

Bij volledig voor jezelf beginnen is natuurlijk wel wat risico verbonden. Zo moet je namelijk jezelf zien te onderhouden. Dit is niet zozeer een eenvoudige klus. Wil je gaan werken vanuit je eigen huis voor een baas, dan moet je dat natuurlijk wel eerst voor elkaar zien te krijgen!

Wil jij dus ook werken vanuit je luie stoel? Nu weet je waar je aan toe bent. Luie stoelen kun je overigens kopen bij Leen Bakker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.